Forum Gündemi:


Çalışkannn
#1
Staj Uygulaması
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Önlisans Programında zorunlu 25 iş günü staj uygulaması bulunmaktadır. Öğrencilerin zorunlu stajını 4. yarıyılda staj uygulaması dersi ile yapması zorunludur.
Öğrenciler stajını, bulunduğu ildeki Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı engellilere hizmet veren gündüzlü ya da yatılı kuruluşlarda veya Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde kendilerine atanan staj danışmanı gözetiminde yapabileceklerdir.
Öğrencilerin staj uygulama dersini staj danışmanı gözetiminde ve kendilerine sunulacak olan staj uygulama kılavuzu temelinde yürütmeleri beklenmektedir. Herhangi bir nedenle staj uygulamasını kılavuzda belirtilen koşullarda gerçekleştirmeyen öğrenciler staj uygulaması dersinden başarısız sayılır ve DZ harf notu verilir.
Staj Muafiyeti
Zorunlu staj uygulamasında staj muafiyeti yoktur, ancak öğrenciler aşağıda belirtilen durumları resmî olarak belgelendirmeleri durumunda Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile stajdan muaf sayılabilir.
– Sürekli engelli olup engel oranı %40 ve üzeri olma veya ilgili mevzuata göre malul sayılma;
  • Öğrenciler tam teşekküllü hastaneden alacakları Sağlık Kurulu Raporu ile sürekli engelli olduklarını, engel oranının %40 veya üzeri olduğunu belgelendirmeleri gerekir. Ayrıca ilgili mevzuat uyarınca malul sayılan öğrencilerin bu durumlarını belgelendirmeleri zorunludur.
– Staj yapacağı dönem içerisinde programı ile ilgili sektörde SGK’ye tabi sigortalı olarak en az zorunlu staj süresi kadar çalışmış olma,
– Öğrencinin programa kaydolduğu tarihten itibaren cezaevinde/tutukevinde hükümlülük/tutukluluk süresinin, önlisans programları için 4, lisans programları için 7 yılın üzerinde olma hali.
Açıköğretim Sistemi Programlarına kayıtlı olan öğrenciler yukarıda belirtilen durumları belgelendirmeleri hâlinde muafiyet talebinde bulunabilirler.
Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme
Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.
Sınavlar sayfasından;
  • Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,

  • Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,

  • Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,

  • Sınav süreleri,

  • Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,

  • Sınav sonuçlarının ilan edilmesi,

  • Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar
hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Öğrenci Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Açıköğretim Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Çalışkannn 0 1,858 20.09.2018, Saat:16:19
Son Yorum: Çalışkannn
  Açıköğretim Marka İletişimi Bölümü - Programın Amaçları Çalışkannn 0 1,458 20.09.2018, Saat:16:18
Son Yorum: Çalışkannn
  [Vize] 2015 Güz Dönemi Ara Sınav Lojistik Bölümü Çıkmış Sorular arda 0 4,672 17.10.2015, Saat:13:25
Son Yorum: arda
  [Final] 2015 Güz Dönemi Dönem Sonu Lojistik Bölümü Çıkmış Sorular arda 0 2,924 17.10.2015, Saat:13:24
Son Yorum: arda

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: